Acest trandafir cu flori minuscule, delicat colorate intr-un galben caisiu care se deschide cu timpul pana la crem, trecand prin tonurile ce amintesc de culoarea untului, a fost creat de Eugene Turbat in 1916. Creatorul insusi dezvaluie povestea impresionanta a eroinei care a dat numele trandafirului sau: Contele de Feligonde, tanar ofiter combatant in Primul Razboi Mondial este grav ranit intr-una din marile batalii si cade in mainile inamicilor, lipsit de orice ajutor din partea camarazilor sai. Tanara lui sotie, afland nenorocirea abatuta asupra sotului ei, pleaca in cursul noptii in cautarea lui, ajunge in liniile inamice si isi ingrijeste sotul pana la completa lui vindecare, expunandu-se pericolului ca ea insasi sa fie ucisa. Afland de fapta temerara a acestei tinere femei, Eugene Turbat se decise sa dea numele noului sau trandafir Ghislaine de Feligonde.
Catégorie : Variété horticole ancienne (Hybride de Multiflora / Wichuraiana). Feuillage : Les grandes branches souples portent très peu d’aiguillons et offrent un feuillage vert tendre sain à l’aspect luisant. Fleurs : Les boutons abricot s’épanouissent en roses semi-doubles d’un jaune d’or teinté de rose, qui pâlit avec le temps. Très florifère, ce rosier offre des bouquets de 10 à 20 petites fleurs (diamètre : 3 à 4 cm) qui exhalent un délicieux parfum musqué. Floraison : de mai à juin avec une petite remontée à l’automne. Remontant. Développement : grand – jusqu’à 4 m de haut. Soin : Rosier résistant aux maladies et qui supporte les sols pauvres. Utilisation : Rustique et vigoureux, il peut être conduit en arbuste pour des haies, mais aussi en grimpant sur différents supports. Il est l’un des rares rosiers qui peut fleurir à l’ombre ! Obtenteur : Eugène Turbat & Compagnie. Année de commercialisation : 1916. Récompenses : Certificat de mérite à Bagatelle (1916)
O poveste despre curaj si abnegatie si un trandafir delicat. Prin 2010 l-am cumparat si nu s-a prins, mi-am luat gândul de la el, dar nu de tot. Anul trecut am primit butasi fara radacina. S-au prins. Am doi trandafiri, unul este la umbra si am citit mai sus ca e ok! Am noroc!
Al meu are umbra cam toata ziua, doar dis de dimineata ajung la el cateva raze, dar nu pentru mult timp. Florile se mentin bine. Cornelia ai? Un hybrid de mosc care are si parfum si florile desi sunt micute, apar in buchete, de fapt panicule lungi, care curg, e atat de frumos! Imi plac mult hibrizii de mosc.
Nu il am pe Prosperity. Am reusit sa recuperez insa un butas de la Penelope (tot hybrid de mosc) primit de la Petrovic anul trecut si uitat vreo trei saptamani afara, neplantat, in zapada. A avut noroc ca l-am pus intr-un ghiveci dupa ce l-am gasit si a dat lastarei in primavara.
Cornelia nu am. L-am tot studiat in catalogul David Austin, mi-am facut liste si a ramas asa.......Am vazut cat de elegant si rafinat este, de parfum nu mai vorbesc! E primul pe lista de dorinte, deocamdata.
Si mai am la tara Clitemnestra, Danae, Moonlight si Trier. Primii sunt tot ai lui Pemberton, ultimul, Trier, este al lui Peter Lambert, 1904. Ce parere ai despre hibrizii de mosc mai noi, creati de Lens? Parca nu au charmul celor pembertonieni, nu-i asa? Nici ca habitus nu sunt nemaipomeniti. Tufe erecte, ramuri fine dar cam rigide, flori mici, multe dintre ele simple sau semiduble. Parfumul din ce am vazut eu mai mult nu este. Bine, nu-i stiu pe toti, or fi printre ei si mai reusiti. As vrea sa-i vad in realitate cu cresc.
Florile mici si simple imi plac foarte mult si daca mai sunt si parfumate....nu mai "vad" defectele pana ma izbesc de ele in gradina. M-am repezit si eu sa vad Poppy Rose, mi-a placut denumirea, dar seamana foarte bine cu Apache-Kordes, sau asa mi se pare. Oricum foliajul la Poppy pare bolnavicios. Comtesse Andre d'Oultremont e dulce, delicat, parfumat si buchetele alea cu 34 de flori m-au facut praf! Numai pe astia doi i-am studiat un pic, dar am o lista de dorinte cu din aia mai vechi si nu renunt la ea. Ma tot plimb prin gradina si-mi fac planuri, vreau sa renunt la trandafirii cumparati pe vremea rosu/galben/alb/roz si sa fac loc pentru hibrizi de mosc si englezesti, tot mai multi englezesti.
Iti dau eu butasi daca doresti din Cornelia, se prinde foarte repede. Eu am avut doi inradacinati, dar i-am dat deja. E foarte frumos si parfumat, are crestere buna si remontanta excelenta! E de vis! Al meu este la umbra (of, daca as avea spatiu mai mult aici, acasa, ce bine ar fi!) si totusi nu se opreste din inflorit. Imi place si cand florile sunt combinate cu boboceii , si cand este toata alcatuirea inflorita complet. Spre toamna e si mai frumos!
Clytemnestra, Danae, Moonlight, Penelope si Trier - astia sunt in comanda. Si mai am Nur Mahal de la tine (multumesc mult!), care e tot hybrid de mosc. S-a prins, dar inca nu are flori. Si cei pe care i-am plantat anul trecut au facut flori foarte tarziu, probabil isi dirijeaza energia mai mult spre radacina in primul an.
Imi plac foarte mult florile Hibrizilor de Mosc, marimea este mica spre medie, dar apar in buchete bogate, in care sunt prezente toate nuantele degradeului de la cea mai inchisa la cea mai deschisa, in functie de vechimea florilor. Parfumul la Ghislaine nu e foarte puternic, sau nasul meu nu-l percepe ca fiind foarte puternic. La Cornelia mi se pare un picut mai bun, mai pregnant. Buff Beauty e si el mediu parfumat, are insa florile ceva mai mari. Eu ii am doar pe acestia trei deocamdata, am mai comandat inca 5 soiuri pentru toamna, abia astept sa-i am in gradina. Imi plac si tufele lor, destul de bine imbracate, cu lastari fini, flexibili,cu crestere buna.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.